Блер не бачить майбутнього для ЄС - рівень довіри до єдиної Європи у Британії дуже низький — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блер не бачить майбутнього для ЄС - рівень довіри до єдиної Європи у Британії дуже низький

Казна та Політика
731
Колишній глава уряду Великобританії Тоні Блер не відкидає загрози виходу Об’єднаного Королівства зі складу Європейського союзу.
На його думку, посилення політичних і економічних інструментів управління з боку всіляких європейських регуляторів може призвести до того, що Лондон порушить питання про доцільність членства в ЄС.
Мова йде про те, що останнім часом в Європі виникають відчутні перекоси владних повноважень, які призводять до порушень демократичних основ існування єдиної Європи, вважає Блер.
"Великобританія має відігравати в Європі важливу роль", - зазначає він.
Прагнення наділити над’європейські організації додатковою силою веде до очікуваного опору з боку британських політичних сил. І якщо влада країни вирішить провести всенародний референдум з цього питання, населення, з великою часткою ймовірності, підтримає відмову від єдності ЄС.
Британський парламент в цьому році вже порушував питання про проведення подібного референдуму. Тоді врятувати ситуацію допоміг нинішній глава уряду Девід Кемерон. Чинний прем'єр зумів домовитися про перенесення всенародного голосування на невизначене майбутнє.
Зараз рівень довіри до єдиної Європи у Великобританії досить низький, останні опитування населення показали, що лише 35% всіх підданих британської корони підтримують членство своєї країни в ЄС.
"Європа має потребу в гармонії між різними інститутами регулювання та владою держав, упевнений Блер. У тому випадку, якщо цей баланс буде порушений, виникне загроза політичної кризи і розколу, який за своїми масштабами дорівнюватиме нинішній економічній кризі в єврозоні", - заявив Блер.
Він також підкреслив, що та боргова криза, яка охопила в даний час простори Старого Світу, призведе до фундаментальних внутрішніх змін, у тому числі в питанні політичного устрою Європи.
"Саме з цієї точки зору я сильно стурбований тим, що Великобританія може вирішити вийти з цього процесу на референдумі", - додав він.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас