На олімпійських будівельників у Сочі завели кримінальні справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На олімпійських будівельників у Сочі завели кримінальні справи

986
Дві кримінальні справи порушено за фактами спроб розкрадання бюджетних коштів при будівництві олімпійських об'єктів у Сочі. В одному випадку було попереджено розкрадання 2,5 мільярда рублів при будівництві санно-бобслейної траси, в іншому - 5,6 мільярда рублів при зведенні центрального стадіону, пише газета "Известия".
Видання посилається на прес-центр МВС РФ, згідно з яким справи були заведені в червні 2012 року і вже найближчим часом будуть направлені в суд. Імена підозрюваних в МВС не вказали.
В обох випадках мова йде про завищення кошторису при будівництві об'єктів, виявленої в результаті перевірки Рахункової палати. Джерело газети в контролюючому органі розповіло, що загальне перевищення кошторису по чотирьох об'єктах склало 17,7 мільярда рублів, але справи були заведені поки тільки по двох випадках.
В МВС "Известиям" заявили, що по санно-бобслейній трасі справу порушено стосовно керівників НВО "Мостовик". За даними газети, компанія на 44 відсотка контролюється її гендиректором Олегом Шишовим.
Про центральний стадіон газета пише, що в травні 2012 року "Об'єднання Інгеоком", що будує його, три рази намагався подати в "Головдержекспертизу" недостовірні проектні документи із завищеним кошторисом.
За словами джерела в Рахунковій палаті, до рішень про збільшення кошторисів причетні топ-менеджери держкорпорації "Олімпбуд", в тому числі її колишній президент Таймураз Боллоєв і чинний глава Сергій Гапліков.
Раніше повідомлялося, що в будівництві санно-бобслейної траси брала участь компанія ГРМ. Її засновником був Леонід Гарт, який також очолював Федерацію санного спорту Росії. Він загинув у результаті нещасного випадку в кінці червня 2012 року.
Загальний бюджет на підготовку до Олімпіади в Сочі оцінюється в 1,3 трильйона рублів. З цієї суми трильйон планується освоїти в період 2009-12 років. Кошти федерального бюджету в загальному олімпійському кошторисі становлять близько 700 мільярдів рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас