На розділенні компанії Мердок втратив 1,6 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На розділенні компанії Мердок втратив 1,6 млрд доларів

391
Компанія Руперта Мердока News Corp втратила в другому кварталі 2012 року 1,6 млрд доларів. Рішення про відділення видавничого бізнесу від телевізійного та розважального обійшлося News Corp в 2,9 млрд. Фінансовий звіт за другий квартал був опублікований на сайті компанії 8 серпня.
В аналогічному періоді минулого року компанія зафіксувала чистий прибуток у розмірі 683 мільйонів доларів. Дохід компанії в другому кварталі 2012 року скоротився на 6,7 відсотка в порівнянні з доходом в 9 мільярдів за той же період минулого року. Прибуток від видавничого бізнесу скоротився до 139 мільйонів доларів з 270 мільйонів доларів за рік. Збитки компанії пов'язують з оголошенням про розділення News Corp і скандалом з прослуховуванням в британських таблоїдах.
Скандал з прослуховуванням обійшовся Мердоку за минулий рік в 224 мільйони доларів. Частина цих грошей була витрачена на проведення розслідування у справі таблоїдів, а частина - на виплати компенсацій жертвам прослуховування. Раніше в компанії повідомляли, що закриття таблоїду News of The World обійшлося компанії в 250 мільйонів доларів.
Незважаючи на збиток у в другому кварталі, за підсумками за фінансовий рік News Corp продовжує залишатися прибутковою. Чистий прибуток компанії за рік склав 1,2 мільярда доларів у порівнянні з 2,7 мільярда роком раніше.
News Corp оголосила про розділення компанії надвоє в червні 2012 року. Видавничий бізнес Мердока c британськими газетами The Times, The Sun і американськими The Wall Street Journal, The New York Post буде відділений від телевізійного та розважального - кіностудії "Двадцяте Століття Фокс" (20th Century Fox) і телекомпанії Fox. Мердок уже вийшов з рад директорів британських видавничих компаній і оголосив, що знизить інвестиції в британські проекти на користь американських. Перша спроба Мердока отримати контроль над британським телеоператором BSkyB була невдалою через скандал з таблоїдами. Однак, як зазначають ЗМІ, розділення компанії і дистанціювання Мердока від британських газет свідчить про те, що News Corp ще не відмовилася від думок про придбання BSkyB.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас