Олімпіада. Підсумки 8 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада. Підсумки 8 серпня

1813
8 серпня в Лондоні в 12-й день Олімпійських ігор розіграно 16 комплектів нагород. Першими в командному заліку залишилися китайці (36-22-19), випереджаючи американців (34-22-25), третіми йдуть британці (22-13-13). Україна зі скромним показником (3-0-6) замкнула другий десяток заліку націй.
Середа почалася з розіграшу чотирьох комплектів нагород у веслуванні на байдарках і каное, змагання з цього виду спору проводяться на приватному гребному каналі коледжу Ітон-Дорн. В одиночках перемогли норвежець Ерік Верас Ларсен (байдарка) і німець Себастьян Брендель (каное). Перший уже ставав олімпійським чемпіоном вісім років тому в Афінах, а другий раніше чотири рази перемагав на чемпіонатах Європи, був призером чемпіонату світу, а ось на Іграх до числа медалістів потрапив вперше. Угорці Рудольф Домбі і Роланд Кокені стали олімпійськими чемпіонами в байдарці-двійці, а угорки першенствували у фінальному заїзді на байдарці-четвірці, але ж у півфіналі перше місце зайняла Польща з світовим рекордом (не потрапила на п'єдестал пошани).
В Веймуті, де проходить олімпійська регата з вітрильного спорту, був розіграний один комплект нагород. Австралійці Натан Оттерідж та Іан Йенсен впевнено завоювали "золото" в класі "49", випередивши найближчих переслідувачів на 24 очка.
Швейцарець Стів Гюрда на Ніно дес Бюссонне став олімпійським чемпіоном в конкурі, ставши єдиним, хто пройшов два фінальні гіти без штрафних очок. В перестрибуванням за "срібло" переміг голландець Герг Шродер, і що найцікавіше, на коні з кличкою Лондон. З чотирьох спортсменів, які виступали під українським прапором, вище всіх виявився Кассіо Ріветті - 12 місце.
Китайці не упустили можливість взяти чергове "золото" в настільному тенісі. На цей раз вони виграли чоловічі командні змагання.
Наші надії на медаль в жіночій боротьбі, на жаль, не виправдалися. Українка Іріна Мерлені у півфіналі вагової категорії до 48 кіло програла Марії Стадник (колишня українка нині виступає за Азербайджан), а в сутичці за "бронзу" поступилася американці Кларіссе Чун. Юлія Остапчук у іншій ваговій категорії дісталася тільки до чвертьфіналу. Чемпіонками ж стали японки Хітомі Обара і Каорі Ічо, причому для другої це вже третє олімпійське "золото" в кар'єрі.
На Олімпійському стадіоні відбулося чотири фінали. Росіянка Наталія Антюх свою перемогу в бігу на 400 метрів з бар'єрами присвятила улюбленій бабусі. На "чистій" 200-метрівці ніхто не зміг наздогнати американку Елісон Фелікс, яка на двох попередніх Олімпіадах ставала в цій дисципліні другою. Ще одне "золото" впало в американську скарбничку за підсумками чоловічого забігу на 110 метрів з бар'єрами, де мав першість Арьеш Меррітт. А перше місце Бріттні Різ в стрибках в довжину стало американською трилогією.
В американському фіналі жіночого турніру з пляжного волейболу Керрі Уолш і Місті Мей-Тренор стали триразовими олімпійськими чемпіонками.
Першими тріумфаторами лондонського турніру з тхеквондо стали китаянка Ву Цзінь (тепер вже дворазова чемпіонка Ігор) і іспанець Хоел Гонсалес Бонілла.
За матеріалами:
sport.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас