Банк Англії скоротив прогноз щодо зростання економіки в середньостроковій перспективі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії скоротив прогноз щодо зростання економіки в середньостроковій перспективі

151
Банк Англії різко скоротив прогноз щодо зростання британської економіки в середньостроковій перспективі на тлі занепокоєнь, що фінансова криза виявиться тривалішою, ніж очікувалося.
Згідно зі звітом Банку Англії, в найближчі два роки зростання економіки Великобританії складе близько 2% на рік, а не 2,67%, як прогнозувалося всього три місяці тому. Подібні дані свідчать про розбіжність сьогоднішнього прогнозу британського Центробанку з усіма попередніми, передбачають стрибок зростання економіки в середньостроковій перспективі навіть за умови деякого її сповільнення в короткостроковому плані.
ВВП Великобританії в II кварталі 2012 р., за попередніми даними, знизився на 0,7% відносно I кварталу 2012 р. Таким чином, зараз британська економіка переживає рецесію третій квартал поспіль, причому в поточному кварталі зафіксовано найбільш сильне скорочення економіки з 2009 р.
Щоб зупинити рецесію, Банк Англії в липні ц.р. збільшив програму "кількісного пом'якшення" (QE), в рамках якої Центробанк створює нові резерви у фінансовій системі, купуючи цінні папери, ще на 50 млрд фунтів стерлінгів, довівши її загальний обсяг до 375 млрд фунтів стерлінгів. Крім того, Банк Англії спільно з урядом Великобританії запустив програму полегшеного фінансування банківського сектора за умови, що банки будуть активніше видавати іпотечні та бізнес-кредити.
Згідно з сьогоднішнім звітом Банку Англії, в короткостроковій перспективі економіку Великобританії чекає помірне відновлення за рахунок прийнятих стимулюючих заходів, а також пониження інфляції і зростання фактичних доходів населення.
Інфляція в Британія досягла рекордно високого показника в 5,2% у вересні 2011 р., проте скоротилася до 2,4% в червні ц.р. В цілому Банк Англії прогнозує, що інфляція продовжить зниження в короткостроковій перспективі, однак може перевищити 2% в кінці 2013 р. Проте, британський Центробанк побоюється, що інфляція може і не сповільнитися при слабкому зростанні економіки, що може обмежити можливості банку щодо стимулювання економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас