Єгипет завдав ракетного удару по Синайському півострову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет завдав ракетного удару по Синайському півострову

4222
Напад бойовиків на блокпости в районі єгипетського міста Аль-Ариш на Синайському півострові змусив військових завдати ракетного удару з вертольота, першого за останні 30 років.
Минулої ночі невідомі вчинили збройний напад на три блокпости, розташовані в 50 кілометрах від кордону з Ізраїлем і Сектором Газа. Під час перестрілки шестеро людей отримали поранення, серед яких п'ятеро військових і поліцейських, а також один цивільний. Останній постраждав сильніше від всіх і був госпіталізований у тяжкому стані.
У відповідь на атаку військові відкрили вогонь по передбачуваному укриттю бойовиків з вертольота, в результаті чого було вбито 20 осіб. В останній раз армія брала подібні заходи під час війни з Ізраїлем в 1973 році.
Минулої неділі екстремісти вчинили напад на КПП Карм Абу-Салем на півночі Синаю, поблизу кордону Єгипту і Ізраїлю. В результаті атаки загинули 16 єгипетських військових. За словами джерела в силових структурах Єгипту, нападники були ісламськими бойовиками, як єгипетськими, так і прибулими через тунелі з сусіднього сектора Газа. В результаті інциденту були також убиті 8 ісламських бойовиків, які намагалися перетнути єгипетсько-ізраїльський кордон. Ізраїльська авіація знищила бронемашини, на яких бойовики намагалися проникнути вглиб території єврейської держави.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас