Янукович хоче внести зміни до закону про мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче внести зміни до закону про мови

752
Президент України Віктор Янукович пропонує внести істотні зміни до закону "Про основи мовної державної політики" та розробити державну цільову програму розвитку української мови як державної, повідомила Українській правді радник президента Ганна Герман.
"Президент запропонував до закону дуже суттєві зміни. Крім того, Янукович запропонував державну цільову програму розвитку української мови як державної. Він висунув пропозицію, щоб усі учасники зустрічі увійшли до робочої групи, яка працюватиме над цією програмою, і вдосконалювати її", - сказала вона.
За словами Герман, Янукович також запропонував створення наглядової ради, яка буде "стежити за питанням розвитку української мови як державної".
"Ми запропонували також, щоб до цієї робочої групи, яка працюватиме над внесенням змін, увійшли Ківалов і Колесніченко, як автори законопроекту", - додала Герман.
За інформацією радника глави держави, у вівторок в Криму Віктор Янукович зустрівся з представниками інтелігенції, щоб обговорити "мовне" питання.
Третього липня Верховна Рада України прийняла закон "Про основи державної мовної політики".
Голова Верховної Ради Володимир Литвин відмовлявся підписувати даний закон і написав заяву про відставку. Проте Верховна Рада двічі висловила "вотум довіри" спікеру, не прийнявши відставку.
31 липня Литвин підписав закон. Він відправлений на підпис президенту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас