В Туреччині підірвано іракський нафтопровід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Туреччині підірвано іракський нафтопровід

Енергетика
671
Нафтопровід Кіркук-Джейхан, що транспортує іракську нафту через територію Туреччини до середземноморських портів, був підірваний в ніч на 6 серпня в турецькій провінції Мардін, повідомляє AFP. У проведенні диверсії запідозрили курдських повстанців.
За попередньою оцінкою, лагодження нафтопроводу, довжина якого становить майже тисячу кілометрів, займе десять днів. Експорт здійснюватиметься за рахунок запасів в порту Джейхан.
Це пошкодження є вже другим за останній час. В липні нафтопровід був завантажений після пожежі, також викликаної нападом курдських бойовиків. Труба в цей період прокачувала від 450 до 500 тисяч барелів на добу.
Для Іраку поставки нафти є головним джерелом поповнення державного бюджету. При цьому експорт через нафтопровід Кіркук-Джейхан становить близько 20 відсотків від загальнонаціонального. В липні Ірак заробив на продажу нафти 7,5 мільярда доларів.
Крім нападів курдських повстанців, трубопровід багаторазово атакували араби-суніти, які ведуть партизанську війну проти уряду в самому Іраку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас