Світова промисловість впала до мінімального значення з 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова промисловість впала до мінімального значення з 2009 року

657
Глобальний індекс ділової активності PMI в липні знизився до мінімального значення з 2009 року - 48,4%. Даний показник розраховується інвестиційним банком JP Morgan для 32 країн і відображає кон'юнктуру у світовій переробній промисловості.
Основною причиною погіршення глобальної ділової активності в липні, на думку Марії Сальникової, експерта інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні, залишається боргова криза в Європі. Індекс ділової активності в липні у виробничій сфері (PMI) в єврозоні і Великобританії знизився до 44,1% і 45,4% відповідно. У США індекс PMI перебуває нижче рівня 50% уже другий місяць поспіль. Втім, дещо покращилася ситуація в промисловому секторі в Бразилії та Китаї.
Падіння у світовій промисловості зумовлене і зменшенням кількості нових замовлень. Даний показник знижується другий місяць поспіль, і за підсумками липня становив 47,2%. Обсяги міжнародної торгівлі скоротилися до рівня квітня 2009 року.
Індекс зростання глобальної зайнятості в липні впав до 49,5%. Безробіття в єврозоні в минулому місяці склало 11,2%, що є найбільшим значенням з 1995 року. А створення нових робочих місць у виробничому секторі США скоротилося до мінімумів за останні два з половиною роки. Враховуючи той факт, що світовий попит залишається слабким і можливе подальше падіння промислового виробництва, рівень глобального безробіття в найближчі місяці може продовжити зростати.
"Звітність щодо глобального індексу PMI за липень вказує на зниження попиту і скорочення зайнятості на тлі боргової кризи в єврозоні та сповільнення світової економіки. Поточне скорочення витрат надає деяку підтримку виробництва, однак, цього недостатньо для зростання світової промисловості в умовах падіння глобального попиту. На тлі небажання ФРС США та ЄЦБ запускати третю програму кількісного пом'якшення економіки (QE3 і LTRO), світова промисловість і далі буде скорочуватися, а глобальний індекс PMI перебуватиме нижче позначки 50%", - зазначає Сальникова.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас