Нафта дешевшає після зростання на 5% у п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає після зростання на 5% у п'ятницю

Енергетика
350
Ціни на нафту на світових ринках у понеділок знижуються на тлі корекції після зростання на 5% у п'ятницю, яке було пов'язане з публікацією сильних статданих по ринку праці США. Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:10 мск знизилася на 0,27 долара, або на 0,30%, - до 91,13 долара за барель. Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,48 долара, або на 0,44%, - до 108,46 долара за барель.
Вартість нафти в п'ятницю підскочила вгору, після того як Міністерство праці США повідомило дані щодо ринку праці за липень. Незважаючи на те, що рівень безробіття (індекс) склав 8,3% проти 8,2% місяцем раніше, що гірше прогнозу, інвесторів порадував той факт, що число робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки країни в липні зросло на 163 тис. при прогнозі в 95-100 тис.
Водночас більш сильне зниження цін на нафту стримує занепокоєння учасників торгів щодо тропічного шторму "Ернесто", який, згідно з прогнозами, в четвер може наблизитися до південної частини Мексиканської затоки. При цьому поки залишається неясним, чи вплинуть природні катаклізми на видобуток нафти і газу в регіоні.
"Зміна руху "Ернесто" (в напрямку нафтогазових об'єктів. - Прим. ред.) може призвести до зростання вартості Brent до 111 доларів за барель і WTI - до 94 долара за барель", - наводить агентство Reuters слова аналітиків Australia and New Zealand Bank (ANZ).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас