Греція активізувала боротьбу з нелегальними мігрантами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція активізувала боротьбу з нелегальними мігрантами

Казна та Політика
247
Грецька влада почала операцію, яка дозволить висилати нелегалів відразу після перетину ними річки Еврос (Маріца), що межує з Туреччиною, а не відпускати на свободу, після чого вони, як правило, осідають в містах.
Про це в ефірі державного телебачення оголосив міністр громадського порядку Нікос Дендіас.
Наголошується, що сотні тисяч мігрантів щороку намагаються проникнути на територію Греції: тільки в 2011 році за незаконне перетинання кордону було затримано майже 100 тисяч осіб. Більшість мігрантів знищують документи і, пройшовши перепис на грецькій території, отримують припис покинути країну, але замість цього направляються в Афіни або інші міста. У центрі Афін живуть сотні тисяч мігрантів, в столиці вже відзначено зростання популярності ультраправих партій. Правозахисні організації відзначають також зростання кількості нападів на мігрантів. Грецька влада заявляє, що мігранти скоюють більшу частину тяжких злочинів на території країни.
"Тих, хто спробує проникнути в нашу країну незаконно, будуть відправляти на лінії кордону. Але навіть якщо вони зуміють пройти, безвихідний туризм з Евроса в Афіни тепер закінчиться", - сказав Дендіас. За його словами, нелегалів будуть заарештовувати і висилати відразу ж після перетину кордону.
Раніше повідомлялося, що британська служба прикордонного контролю (UKBA) зіткнулася з ситуацією, коли з країни треба видворити 275 тисяч іммігрантів, що не зуміли одержати законного статусу у Великобританії, які замість цього просто "розчинилися". Як заявила група впливових депутатів британського парламенту, ці цифри можна порівняти з населенням такого міста, як Ньюкасл.
За словами голови парламентського комітету з внутрішніх справ Кіта Ваза, служба прикордонного контролю Британії "отримала свій власний Бермудський трикутник".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас