133 країни-учасниці Генасамблеї ООН засудили владу Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

133 країни-учасниці Генасамблеї ООН засудили владу Сирії

334
Генеральна асамблея ООН сьогодні схвалила більшістю голосів резолюцію Ліги арабських держав, яка засуджує сирійський уряд за використання танків, артилерії, вертольотів і літаків для придушення повстань в Дамаску.
Резолюція була схвалена за підтримки 133 країн-учасниць Генасамблеї. Проти проголосували 12 делегацій, 31 утрималася. Резолюція також засуджує Раду Безпеки за те, що вона до цих пір не схвалила заходи проти режиму Сирії.
У документі міститься заклик до початку політичних перетворень в Сирії. У ньому також міститься вимога про те, щоб влада Сирії зберігала хімічну та біологічну зброю на складах під строгим контролем.
Крім того, в резолюції підтримується вимога спецпосланця ООН і ЛАД по Сирії Кофі Аннана щодо того, щоб першими припинили вогонь саме урядові війська, а також міститься заклик до влади виконати своє зобов'язання припинити використання важких озброєнь і повернути солдатів в казарми.
Нагадаємо, спецпосланець ООН і ЛАД Кофі Аннан йде з посади після 31 серпня, коли закінчується його мандат, і не має наміру його продовжувати. Він заявив, що не отримав необхідної підтримки для виконання свого завдання, в першу чергу, через те, що міжнародне співтовариство "розділено на угрупування".
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас