Видобуток нафти у Нігерії встановив рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видобуток нафти у Нігерії встановив рекорд

Енергетика
264
Видобуток нафти в Нігерії на цьому тижні досяг найвищого в історії рівня - 2,7 мільйона барелів на день. Про це повідомляє AFP з посиланням на дані державної нафтової компанії NNPC. В останні місяці обсяги виробництва коливалися в діапазоні 2-2,4 мільйона барелів на добу. Для порівняння, лідери світового ринку - Росія і Саудівська Аравія видобувають понад 10 мільйонів барелів.
В останні роки в Нігерії намітилася тенденція до зростання нафтовидобутку. Багато в чому це пов'язано з тим, що в 2009 році уряд вирішив надати амністію бойовикам з дельти річки Нігер. Даний крок призвів до різкого падіння інтенсивності заворушень і бойових зіткнень, що допомогло нафтовим компаніям наростити обсяги виробництва.
Крім того, зовсім недавно французька корпорація Total почала видобуток на шельфовому родовищі Usan, яке одразу ж почало давати 180 тисяч барелів на добу.
Проте зростання видобутку ускладнюється браком інвестицій в розвиток, яких останнім часом було дуже мало. Багато в чому це викликано перспективами перегляду умов роботи всієї нафтової індустрії, про що уряд розмірковує протягом декількох років.
У той же час збільшенню виробництва заважає розкрадання нафти, яке, як і раніше, відбувається у великих розмірах. Так, компанія Shell навесні провела дослідження, за підсумками якого з'ясувала, що країна втрачає через розкрадання 150 тисяч барелів на добу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас