Податкова служба США втратила більше 6 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова служба США втратила більше 6 мільярдів доларів

907
Податкова служба США (IRS) імовірно втратила більше шести мільярдів доларів, повернувши податки шахраям, які подали підроблені декларації від чужого імені в 2011 році. Про це повідомляє Associated Press.
Так, тільки в одному випадку з адреси в місті Лансінг, Мічіган було відправлено понад 2 тисяч фальшивих податкових декларацій. IRS як повернення податків перерахувала на цю адресу більше 3 мільйонів доларів.
На думку експертів, реальна кількість випадків шахрайства значно перевищує кількість випадків, які вдається виявити IRS. Так, в 2011 році податкова служба виявила близько 940 тисяч підроблених податкових декларацій, в той час як імовірно ще близько півтора мільйона випадків залишилися непоміченими.
Експерти міністерства фінансів США очікують, що в наступні п'ять років втрати податкової служби складуть 21 мільярд доларів.
За словами податкового експерта з міністерства фінансів США Джорджа Рассела (George J. Russell), основна проблема податкової служби полягає в тому, що у IRS відсутній своєчасний доступ до інформації, необхідної для перевірки декларацій. Платники податків подають декларації починаючи з січня, а роботодавці та фінансові організації надсилають в IRS довідки про утримані податки і доходи працівників тільки в березні. Тому податковій службі часто доводиться повертати податки до того, як вона може перевірити достовірність даних, зазначених у податкових деклараціях.
В кінці липня сенатори від Флориди та Оклахоми Білл Нельсон (Bill Nelson) і Том Коберн (Tom Coburn) винесли на розгляд палати законопроект, який дозволить уникнути податкового шахрайства. Документ передбачає поліпшення захисту номерів соціального страхування, які потрібні шахраям для заповнення декларацій, а також видачу жертвам шахраїв нових ідентифікаційних номерів. Інший законопроект, запропонований Сенату, передбачає посилення покарань за податкові шахрайства. Крім того, на думку представників податкової служби, уряд США має полегшити доступ співробітників IRS до державних баз даних, в яких зберігається інформація про платників податків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас