До кінця 2012 року ВМС України відремонтують 11 кораблів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця 2012 року ВМС України відремонтують 11 кораблів

318
ВМС України протягом 2012 року проведуть комплексний ремонт 11 кораблів. Про це повідомляється в прес-релізі міністерства оборони України.
За словами командувача ВМС віце-адмірала Віктора Ільїна, в даний час ремонтні роботи ведуться на семи кораблях і суднах Військово-морських сил. До постановки на ремонт готуються великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", ракетний корвет "Придніпров'я", а також флагман ВМС фрегат "Гетьман Сагайдачний". Надалі флагман візьме участь в антипіратській операції "Океанський щит".
"Всі ці кораблі пройдуть комплексний ремонт - 'від кіля до клотіка'", - заявив Ільїн.
Як підкреслив Ільїн, кардинальне покращення ситуації з судноремонтом в ВМС України було б неможливо без істотного збільшення обсягів фінансування заходів. У 2012 році на ремонт кораблів Міноборони виділило 172 млн гривень, а в минулому році на ці цілі було виділено лише 36 мільйонів.
Ремонтні роботи під свій особистий контроль взяв міністр оборони України Дмитро Саламатін.
Загалом на озброєнні ВМС України стоять 20 кораблів, включаючи один фрегат, сім корветів і два десантні кораблі. До кінця 2012 року до бойового складу ВМС України після багаторічного ремонту повернеться єдиний підводний човен "Запоріжжя".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас