МВФ рекомендує Росії підвищити пенсійний вік - незалежно від статі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ рекомендує Росії підвищити пенсійний вік - незалежно від статі

Казна та Політика
495
Російська влада має провести масштабну реформу пенсійної системи РФ і підвищити пенсійний вік громадян до 63 років незалежно від статі до 2030 року, заявив журналістам за підсумками прес-конференції на тему "Реалізація потенціалу зростання російської економіки: короткострокові і середньострокові пріоритети економічної політики" голова постійного представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Росії Одд Пер Брекк.
До 2030 року, за словами Брекк, російському уряду доведеться подвоїти витрати на пенсійні виплати з поточного рівня 8% від обсягу ВВП, так як кількість літніх людей у світі зростає. "Пенсійний вік зараз у багатьох країнах є проблемою", - говорить Брекк. Тому, на думку експерта фонду, слід також збільшити пенсійний вік до 65 років як для чоловіків, так і для жінок до 2050 року.
"Таке завдання повністю відповідає довгостроковій політиці зміцнення економічного зростання Росії, - пояснює голова постпредства МВФ. - Вона також відображає підвищення очікуваного рівня і тривалості життя".
На думку Брекк, основою для успішного реформування пенсійної системи РФ повинна стати сувора бюджетна консолідація, спрямована на зниження ненафтового дефіциту на 1,5% ВВП до 9% уже в 2012 році і в два рази до 5% ВВП до 2015 року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас