Влада визнала закони про ЖКГ дуже заплутаними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада визнала закони про ЖКГ дуже заплутаними

751
Оскільки сфера житлово-комунального господарства є найбільш зарегульованою в законодавчому плані, необхідно розробити єдиний уніфікований законопроект. Про це під час засідання Комітету галузевих реформ повідомив помічник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Швидченко, передає УНН.
"Ми розуміємо, що житлово-комунальне господарство серед всіх прикладів є найбільш зарегульованою галуззю", - сказав Швидченко.
Він зазначив, що в галузі водопостачання існують 84 нормативно-правові акти.
"Ми розуміємо, що коли ми схвалюємо (нормативно-правові акти - Ред.), то повинні розраховувати на те, що це ще хтось буде читати і надалі виконувати. І якщо законодавство настільки незрозуміле і непрозоре, що його просто не можна оцінити, то ми ніколи не будемо мати ринку житлово-комунальних послуг", - додав він.
Швидченко зазначив, що в результаті роботи Мінрегіон має отримати єдиний уніфікований законопроект.
"Це повинен бути конкретний законопроект, узгоджений Мін'юстом, який пройде експертизу в наукових організаціях і т.п.", - зазначив він.
Одночасно він зазначив, що головною метою є не уніфікація закону, а певна дерегуляція.
"Головна мета - не уніфікація, головна мета - це певна дерегуляція. Тобто нам потрібно прибрати з законодавства ті норми права, які там сьогодні прописані, але насправді їх там бути не повинно", - зазначив він.
У свою чергу міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зазначив, що необхідно мати базовий закон, навколо якого потім будуть вибудовуватися інші.
"Ми повинні мати базовий закон, а потім навколо нього вже танцювати", - додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас