Мільярдер Лебедєв анонсував вихід з російського бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Лебедєв анонсував вихід з російського бізнесу

2128
Банкір і медіамагнат Олександр Лебедєв має намір повністю згорнути бізнес у Росії, продавши всі свої локальні активи. Слова бізнесмена наводить Reuters.
Свої наміри Лебедєв пояснив тиском, що зростає з боку Кремля. За словами банкіра, він побоюється політично мотивованого кримінального переслідування, в результаті якого він може опинитися у в'язниці. "Намагаюся згорнути всі мої проекти повністю - до нуля. Просто вийти з бізнесу", - заявив Лебедєв, кажучи про свої довгострокові плани.
Бізнесмен відзначив, що тенденція, яка викликає його побоювання, намітилася після повернення на пост президента Володимира Путіна в травні 2012 року. "Головна проблема в тому, що управління країною здійснюється за моделлю зміцнення особистої влади", - сказав Лебедєв. При цьому він висловив сподівання, що помиляється, кажучи про хвилю політичних репресій, на порозі яких, на його думку, знаходиться Росія.
Говорячи про можливість кримінального переслідування, Лебедєв порівняв себе з іншим опозиційним бізнесменом - юристом Олексієм Навальним. В даний момент Лебедєв чекає пред'явлення йому звинувачень в рамках кримінальної справи за статтею 213 КК РФ (хуліганство). Справа була заведена щодо інциденту, який стався під час зйомок телепередачі "НТВшники" 16 вересня 2011 року.
Під час передачі Лебедєв несподівано вдарив іншого гостя - Сергія Полонського, після чого той впав зі стільця. За словами Лебедєва, Полонський протягом ефіру поводив себе зухвало і "знаходився в стані явного афекту". У свою чергу Полонський, пред'являючи претензії до кривдника, назвав його "боягузливий" напад на себе "справою російської влади".
Про можливий продаж своїх російських активів Лебедєв заявляв і раніше, при цьому він уточнював, що має намір зберегти за собою активи в медіа-сфері. 31 липня бізнесмен опублікував у своєму ЖЖ пост, в якому заявив про прийдешні політичні репресії в Росії, навівши як приклад "повністю сфабриковані" справи Pussy Riot і Навального, а також "інші акції залякування". Головним організатором цих акцій Лебедєв назвав Управління "К" Служби економічної безпеки ФСБ.
З 30 січня до 13 квітня 2012 року у Національному резервному банку Лебедєва проходила перевірка, яку проводили співробітники Центробанку і ФСБ. Бізнесмен назвав її політично мотивованою.
У Росії Олександру Лебедєву крім НРБ належать, зокрема, холдинг "Нові медіа", що включає в себе "Нову газету" і частки акцій в держкомпаніях "Аерофлот" і "Газпром". За даними на березень 2012 року, журнал "Forbes" оцінив статки Лебедєва на рівні 1,1 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас