У ДАІ відхрестились від ідеї саджати за відеозйомку своїх співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДАІ відхрестились від ідеї саджати за відеозйомку своїх співробітників

3187
Чинним законодавством не забороняється проводити відео-, фото та аудіофіксацію дій співробітників Державтоінспекції під час виконання ними службових обов'язків. Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков.
"Жоден чинний закон не забороняє проводити відеозапис дій співробітників ДАІ. Закон дозволяє проводити запис, одначе при цьому не заважаючи співробітнику ДАІ нести службу", - заявив Резніков.
За його словами, відео або фотофіксація сприяє підвищенню кваліфікації співробітників ДАІ. Володимир Резніков також зазначив, що інспектор, знятий на відео, може попросити або не публікувати запис з ним, або попросити заретушувати його обличчя. Якщо такого прохання не надходить, автор запису, публікуючи його, не порушує жодних законів.
Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що водії, що знімають на відео співробітників ДАІ, можуть бути притягнуті до відповідальності, аж до адміністративного арешту терміном на 15 діб. Про це йдеться у відповіді того ж Володимира Резнікова на інформаційний запит.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас