Медведєв пообіцяв Росії 8 трильйонів рублів від шельфу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв пообіцяв Росії 8 трильйонів рублів від шельфу

603
Економічний ефект нафтовидобутку на арктичному шельфі Росії повинен досягти 8 трильйонів рублів до 2030 року. Про це, як повідомляє РИА Новости, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
"Це дуже приблизні цифри", - підкреслив голова уряду. За його словами, видобуток нафти на шельфі до 2030 року зросте з 13 мільйонів тонн до 66,2 мільйона тонн, газу - з 57 мільярдів до 230 мільярдів тонн.
Голова Мінприроди Сергій Донський уточнив, що додаткові доходи держави від реалізації програми розвідки та розробки континентального шельфу до 2030 року можуть скласти 2 трильйони рублів. Міністр економічного розвитку Андрій Білоусов заявив, що інвестиції за програмою складуть близько 9 трильйонів рублів.
В даний час займатися розробкою шельфових родовищ у Росії можуть тільки держкомпанії з досвідом такої роботи більше п'яти років, тобто "Газпром" і "Роснефть". 1 серпня Федеральна антимонопольна служба запропонувала внести зміни в закон "Про надра", відповідно до яких доступ до шельфу можуть отримати і приватні компанії. У той же час ФАС запропонувала надати російському уряду право обмежувати участь компаній, в числі акціонерів яких є іноземні інвестори.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас