Мешканцям сіл хочуть знизити тариф на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мешканцям сіл хочуть знизити тариф на електроенергію

Енергетика
672
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко і депутати від фракції БЮТ Іван Кириленко і Василь Кравчук пропонують встановити тариф на електроенергію для населення сільських населених пунктів, не забезпечених централізованим газопостачанням, в розмірі 70% від чинного тарифу для відповідної групи населення.
Необхідність встановлення пільгових тарифів для даної категорії сільського населення, на думку авторів, обумовлена існуванням великої кількості сільських населених пунктів, які через відсутність газопостачання змушені на 100% використовувати електроенергію для забезпечення своєї життєдіяльності.
Депутати відзначають, що навіть незначне підвищення цін на електроенергію призводить до масового зубожіння населення, особливо сільського, та виникнення значної заборгованості з оплати цих послуг.
Парламентарії сподіваються на те, що схвалення законопроекту дозволить знизити соціальну напругу в селі, стане прикладом реальної підтримки та захисту сільського населення.
Раніше тарифи на електроенергію підвищилися для населення, яке споживає понад 800 кВт-годин на місяць, на 41,04-53,76 коп./кВт-год до 95,76 коп./кВт-год.
У квітні 2011 року комісія підвищила тарифи на електроенергію для населення, яке споживає понад 800 кВт-годин на місяць, на 41,04-53,76 коп./кВт-год до 95,76 коп./кВт-годин, з 1 липня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас