МВФ: США загрожує "фінансовий обрив" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: США загрожує "фінансовий обрив"

Казна та Політика
4488
Країни світу повинні зберегти режим жорсткої економії. З такою позицією виступила голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістіна Лагард, передає агентство Reuters.
Виступаючи в штаб-квартирі МВФ, Лагард підтвердила, що основне занепокоєння викликає фінансова ситуація в єврозоні, що призводить до занепокоєння інвесторів. Одначе, за словами Лагард, це не єдина проблема - напружена обстановка спостерігається і в США, яким загрожує "фінансовий обрив" в тому випадку, якщо американському конгресу не вдасться подолати ідеологічні розбіжності щодо програми зі скорочення податків та інших фінансових питань.
Відповідаючи на запитання про ситуацію в Греції і нездатність даної країни виконати вчасно вимоги кредиторів, Лагард сказала, що "МВФ ніколи не покидає стіл переговорів", тим самим давши зрозуміти, що можливе досягнення домовленості між "трійкою" кредиторів і Грецією.
Також Лагард звернула увагу на збільшення зростання експорту з Іспанії, що, за її словами, "вказує на поліпшення економічної ситуації". Загалом голова МВФ схвально відгукнулася про дії іспанської влади з подолання кризи, зауваживши, що на розвиток ситуації впливають зовнішні чинники, здебільшого - невпевненість інвесторів щодо майбутнього єврозони.
Нагадаємо, МВФ переглянув глобальний економічний прогноз у бік зниження.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас