У Парижі можуть заборонити розпродажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Парижі можуть заборонити розпродажі

983
31 липня в Парижі завершилися чергові літні розпродажі, але результати, оприлюднені Торговою палатою французької столиці, показали, що навіть знижки 70% не врятували торгівлю від кризового спаду. Споживачі не тільки не збільшили обсяги покупок, але скоротили їхню кількість.
Як пише французька La Tribune, обсяг продажів великих непродуктових марок в сезон знижок скоротився на 0,5%, в порівнянні з торішніми показниками. Брендові магазини, розташовані в так званих місцях торгової активності (парки тощо), зареєстрували падіння продажів на 1,9%. А в торгових центрах товарообіг бутиків впав на 0,9%.
Результати в Парижі також невтішні. Торгова палата Парижа провела з нагоди сезону знижок опитування серед 300 торговців, 42% з яких запевнили, що їхні клієнти були дуже стриманими в своїх покупках, а для 48% комерсантів витрати клієнтів залишилися на торішньому рівні.
"У той час як кожен другий підприємець зміг організувати приватні продажі і всілякі акції для вірних покупців, для 70% з них прибуток, в порівнянні зі звичайними місяцями, збільшився всього на 20%", - йдеться в звіті Торгової палати Парижа.
Для паризьких торговців "серйозним конкурентом" залишається інтернет. 54% підприємців бачать в цьому справжню проблему, де з початком літнього сезону також стартують акції та знижки.
Втім, поки остаточні результати французького сезону розпродажів підбивати рано, тому що сезон знижок закінчився тільки в Парижі. У Ніцці, Марселі, Авіньйоні і Тулоні розпродажі протривають до 7 серпня, а на Корсиці - до 14 серпня.
Тим не менш, саме поняття "розпродажі у Франції" скоро може піти в історію. Представники Торгової палати Парижа нагадали, що на державному рівні розглядається питання про скасування сезонних розпродажів. Про це зокрема заявляла Сільвія Пінель, міністр-делегат ремесел, торгівлі і туризму. За її словами, вже восени уряд організовує круглий стіл, на якому представники всіх торговельних організацій висловлять свою думку з питання про сезонні знижки.
Торговий спад переживають зараз не тільки у Франції. В інший "Мецці європейського шопінгу" - Італії, де сезон знижок триватиме до кінця серпня - початку вересня, також фіксують падіння товарообігу. Ще на початку акції експерти фіксували 20%-ве падіння попиту на речі.
Проте, італійці не сумують і говорять, що чекають кінця сезону, коли зазвичай приїжджають російські покупці і змітають з прилавків все.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас