Експерти запевняють, що у серпні вигідніше зберігати заощадження у гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти запевняють, що у серпні вигідніше зберігати заощадження у гривні

Валюта
1334
Експерти припускають, що в серпні істотних коливань на валютному ринку не буде, тому українці можуть зберігати свої заощадження в національній валюті. Але до кінця 2012 року, на їхню думку, курс долара до гривні гарантовано зросте.
"У серпні істотних коливань гривні відносно світових валют не передбачається - максимум на кілька копійок. Якщо ми говоримо про короткострокову перспективу, то заощадження краще зберігати в гривні, щоб людина не втрачала на обміні", - відповів на питання Фокус.ua, у чому в серпні українцям вигідніше зберігати свої гроші, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
Але все ж попереджає, що до кінця 2012 року очікується падіння вартості гривні.
Президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жалило додає: заощадження краще зберігати не просто в національній валюті, а на гривневому депозиті. "Не бачу факторів, які показували б, що потрібно щось змінювати у своїх заощадженнях. Ситуація на валютному ринку стабільна. Рекомендації залишаються тими ж: зберігати в гривні, на депозиті в досить надійному банку", - запевнив Фокус.ua експерт.
Згоден з ним і керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко. "Якщо вибирати між місячним депозитом в доларі і гривні, то суто з математичної точки зору, депозит у гривні більш вигідний, ніж депозит в доларі США. Різниця в ставках досить пристойна - близько 9,5%. Долар стане вигідним для депозиту, коли він зросте до рівня 8,86 грн", - уточнив він.
Втім, якщо гроші зберігати "під матрацом", то експерт радить віддати перевагу все-таки долару. "Якщо говорити про звичайне зберігання грошей, то я б віддав перевагу долару, тому що є тенденція до зростання його вартості і в Україні, і в світі. До кінця року долар виросте. Тому ми рекомендуємо, щоб в доларах було, як мінімум, 35% заощаджень. Якщо гривня поза депозитом - вона некорисна", - пояснив Івченко Фокус.ua.
Нагадаємо, згідно з соцопитуванням, проведеним DW-Trend, українці довіряють гривні менше, ніж долару, але більше, ніж євро. У липні експерти також радили українцям запасатися доларом.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас