90% українських шахт потребують модернізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

90% українських шахт потребують модернізації

Енергетика
275
90% вуглевидобувних шахт України потребують модернізації та реконструкції. Про це УНН повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.
"90% українських шахт вимагають негайної модернізації та реконструкції. Шахти, що знаходяться в приватних руках, дещо в кращому положенні, тому що там будуються нові шахтні стовбури, але нові шахти взагалі не закладаються. Поки йде використання того, що було створено за радянських часів. Було б добре, якби держава могла вкласти або залучити інвесторів, які виділили на розвиток шахт кошти, це дозволило б істотно поліпшити становище галузі", - зазначив М.Волинець.
Нагадаємо, в Законі України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" щодо збільшення видатків на капітальне будівництво і технічне переоснащення вугледобувних підприємств, схваленому Верховною Радою, на фінансування реконструкції комплексу скіпового стовбура №1 шахти ім. Бажанова планується виділити 163,0 млн грн.
Як повідомляв УНН, Державне підприємство "Макіїввугілля", до якого входить шахта ім. Бажанова, видобуло перший мільйон тонн вугілля з початку 2012 року.
"Протягом 2012 року стабільно і продуктивно працює над виконанням техніко-економічних показників колектив шахти "Холодна Балка". Досягнутий тут показник продуктивності праці робітника з видобутку складає сьогодні 29 тонн/люд на місяць і є найвищим серед шахт "Макіїввугілля". Впевнено нарощує видобуток вугілля після здачі в експлуатацію нової лави колектив шахти "Бутовська", підвищує потужності шахта ім. Кірова", - йдеться в рапорті підприємства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас