МТС розкритикувала Apple за ціни на iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТС розкритикувала Apple за ціни на iPhone

4701
Найбільша російська компанія стільникового зв'язку МТС розкритикувала Apple за надто високі ціни на iPhone в Росії, а також жорсткі умови продажів, повідомляє Bloomberg. За словами віце-президента МТС з маркетингу Василя Лацанича, смартфони Apple важко продавати за більш ніж тисячу доларів на ринку, де конкуренти опускають ціни до 120 доларів.
"Це диктатура, - заявив Лацанич під час заходу в Нью-Йорку. - Вони говорять 'ви повинні робити те-то і те-то, інакше не отримаєте iPhone'. Така самовпевненість відносно партнерів на великому ринку не дасть віддачі".
Інший віце-президент МТС Майкл Хеккер заявив, що Apple отримала б значно більшу частку російського ринку у разі зниження цін або субсидування продажів.
На минулому тижні голова Apple Тім Кук відповідав на запитання щодо того, чи не затримають занадто високі ціни зростання популярності iPhone на ринках, що розвиваються. За словами Кука, якість продукту для компанії важливіша від усього.
На відміну від США, російські покупці рідко підписують довгострокові договори з постачальниками мобільних послуг. Тому місцеві оператори ніколи не субсидують продаж телефонів. У той же час в США так чинять усі найбільші компанії, включаючи AT&T і Verizon Wireless. В результаті в США новітній iPhone 4S коштує 200 доларів.
Ринок смартфонів в Росії швидко зростає. Зараз частка цих апаратів в загальній кількості засобів мобільного зв'язку становить 15,4 відсотка. Одначе очікується, що до кінця 2014 року вона становитиме понад 60 відсотків.
Apple продала в попередньому кварталі 26 мільйонів апаратів iPhone, трохи менше, ніж передбачалося аналітиками. Через це виручка і прибуток компанії також виявилися нижчими від прогнозів, причому це відбулося всього другий раз за останні 9 років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас