Нафтогазовий гігант ВР втратив за квартал півтора мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогазовий гігант ВР втратив за квартал півтора мільярда доларів

Енергетика
425
Нафтогазова компанія BP зазнала у другому кварталі 2012 року чистих збитків у розмірі 1,4 мільярда доларів, повідомляє AFP. Для порівняння, за той же період попереднього року прибуток склав 5,6 мільярда доларів. В основному негативний результат пояснюється списанням вартості деяких американських активів.
Крім того, вплинуло зниження цін на нафту і газ на світовому ринку, а також скорочення обсягів видобутку. Виключаючи російсько-британську ТНК-ВР, корпорація добувала в квітні-червні 2,3 мільйона барелів на добу.
BP досі недоотримує прибуток через витрати, пов'язані з компенсаціями за аварію на платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці в 2010 році. Компанія змушена розпродавати активи по всьому світу: до кінця року передбачається реалізувати майно на загальну суму 38 мільярдів доларів. Зараз сума, виручена від продажу активів, досягла 24 мільярдів.
Компанія також націлюється на продаж своєї 50-відсоткової частки в ТНК-BP, хоча до цих пір неясно, хто стане покупцем пакета і яка буде сума угоди.
Варто зазначити, що за підсумками другого кварталу більшість найбільших нафтових компаній або відзвітували про зниження прибутку, або їх чистий дохід виявився істотно нижчим за прогнози аналітиків. Слабкі результати показали, зокрема, Exxon Mobil і Royal Dutch Shell.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас