Міністр фінансів Німеччини: Жодних послаблень для Греції не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Німеччини: Жодних послаблень для Греції не буде

Казна та Політика
318
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле в інтерв'ю німецьким ЗМІ заявив, що ніяких інтервенцій на борговому ринку не планується, а Греція може не розраховувати на пом'якшення умов бюджетної консолідації.
У бесіді з кореспондентом Welt am Sonntag Шойбле висловив упевненість в тому, що ЄЦБ не повернеться на ринки облігацій периферійних країн, і дав зрозуміти, що заява голови ЄЦБ Маріо Драгі про те, що ЄЦБ готовий зробити все необхідне для захисту євро, не гарантує швидкого вживання конкретних заходів.
Міністр зазначив, що "уряд країни, яка схвалила необхідні рішення, в тому числі про підвищення податку на додану вартість і зниження пенсій держслужбовців, заслуговує на повагу". Він не став приділяти великого значення високому рівню дохідності іспанських держоблігацій. "Фінансові ринки не визнають важливість проведених в країні реформ, одначе це відбудеться згодом, - додав він. - Довіру втратити легко, проте повернути її можна лише поступово".
Проте Шойбле зазначив, що Німеччина більше від інших країн виграла від введення єдиної валюти, тому вона повинна брати участь в процесі нормалізації.
Міністр фінансів вважає, що Афінам не варто розраховувати на перегляд умов фінансової допомоги. Нинішні умови і так, за його словами, є максимально м'якими. "Я не бачу можливості для надання Греції подальших послаблень", - заявив він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас