Нацбанк підрахував вигоду від Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк підрахував вигоду від Євро-2012

Казна та Політика
1873
Проведення Євро-2012 і ранній початок робіт зі збору врожаю привели до прискорення зростання індексу виробництва.
Про це "Комментариям" повідомили в Національному банку України.
Згідно з інформацією НБУ, прискорення зростання індексу виробництва базових галузей в червні підвищилося до 3,4% в річному вимірі, а кумулятивні темпи зростання за перше півріччя збільшилися до 2,5%.
Як відзначають в Нацбанку, проведення Євро-2012 дозволило підвищити темпи зростання обороту роздрібної торгівлі до 18,3% в червні в річному вимірі (17.9% в травні), втримати зростання харчової промисловості на рівні 3% в річному вимірі, збільшити кількість пасажирів, перевезених авіаційним транспортом, у першому півріччі на 10,9%, втримати зростання обсягу наданих послуг на рівні 12,6% за перше півріччя.
Разом з тим, експерти НБУ відзначають, в країні скоротилися обсяги будівництва, через закінчення будівельних робіт з підготовки до Євро-2012 обсяги в червні знизилися на 8,9%.
Також, ранній порівняно з минулим роком початок робіт зі збору врожаю сприяв суттєвому прискоренню зростання обсягів сільськогосподарського виробництва на 2,5% в травні в річному вирахуванні до 28% в червні, що забезпечило найбільший внесок у приріст ІВБГ.
Як повідомляли "Комментарии", з початку 2009 року Департамент економічного аналізу та прогнозування Нацбанку України для оперативної оцінки стану економіки почав розраховувати індекс виробництва базових галузей (наростаючим підсумком з початку року). Для розрахунку зазначеного показника використовуються дані щодо динаміки видів економічної діяльності, які складають більше 40% ВВП.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас