ЄЦБ: зробимо все необхідне для збереження євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: зробимо все необхідне для збереження євро

Валюта
564
Європейський центральний банк (ЄЦБ) готовий зробити все необхідне для збереження євро, заявив голова відомства Маріо Драгі британським інвесторам на конференції в четвер.
"В рамках свого мандата ЄЦБ готовий зробити все, що потрібно, щоб зберегти євро. І повірте мені, цього буде достатньо, - цитує його виступ агентство Bloomberg. - Євро непорушний".
Голова ЦБ єврозони підкреслив при цьому, що економіка валютного блоку набагато сильніша, ніж прийнято вважати. "Єврозона за останні шість місяців досягла виняткового прогресу", - упевнений він. Особливо успішними М.Драгі назвав підсумки останнього саміту ЄС, що пройшов у червні.
Висока дохідність держоблігацій низки країн єврозони перешкоджає нормальному функціонуванню ринків, заявив М.Драгі. При цьому він вважає боротьбу з надмірно високою дохідністю такою, що відповідає цілям і завданням ЄЦБ і входить в його сферу повноважень.
"Ми повинні боротися з фінансовою фрагментацією, вирішувати ці питання", - додав він.
Фондові індекси в Європі і ф'ючерси на індекси США зростають після виступу голови ЄЦБ. Євро істотно зріс до долара - до $1,2223, до ієни - до 95,56. Спреди дохідності держоблігацій периферійних країн єврозони (в тому числі Іспанії та Італії) і німецьких бондів скорочуються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас