МВФ надасть Йорданії 2 мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ надасть Йорданії 2 мільярди доларів

Казна та Політика
189
Міжнародний валютний фонд досяг попередньої домовленості з владою Йорданії про виділення країні кредиту в розмірі 2 мільярдів доларів терміном на три роки. Про це повідомляється в прес-релізі МВФ.
Уряд Йорданії скаржиться на фінансові труднощі, які виникли у зв'язку із загостренням політичної нестабільності на Близькому Сході і, зокрема, з революцією в Єгипті. Через часті вибухи на газопроводі на Синайському півострові Амман був змушений шукати альтернативні поставки енергоресурсів, що укупі з високими цінами на сировину і паливо на світовому ринку призвело до незапланованого зростання витрат. Свою роль зіграла також економічна нестабільність у всьому світі.
Національна електроенергетична компанія Йорданії (NEPCO) зазнала збитків у зв'язку з необхідністю субсидувати низькі ціни на електрику. У 2012 році компанії довелося забезпечувати електрикою біженців з Сирії, що також мало негативний вплив на фінансові результати.
Амман планує здійснювати адресну підтримку найбільш незахищених верств населення та вживати заходів для оптимізації бюджетних витрат. Уряд має намір зайнятися реформами в податковій, енергетичній та підприємницькій сферах. Як очікується, позикові кошти допоможуть Амману призупинити зростання дефіциту рахунку поточних операцій, який за підсумками 2012 року може зрости до 14 відсотків ВВП.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас