Доля Греції вирішиться тільки у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доля Греції вирішиться тільки у вересні

Казна та Політика
543
З такою заявою виступили сьогодні представники Єврокомісії. Коментуючи поточний стан справ у проблемній економіці, європейський регулятор дав зрозуміти, що тільки після осінньої ревізії "трійка" зможе дати оцінку того, наскільки активно і якісно Афіни виконують програму економічних перетворень і чи здатна Греція справлятися зі своїм борговим тягарем.
Нагадаємо, напередодні інспектори з Європейського центробанку, Міжнародного валютного фонду і Єврокомісії прибули до Греції з метою провести аналіз і вже до початку серпня сформувати оцінку становища грецької економіки.
В останні дні почастішали новини про те, що Греція не в змозі виконувати взяті на себе зобов'язання з проведення структурних реформ і погашення своїх боргових зобов'язань. У зв'язку з цим напередодні в ЗМІ просочилася інформація, згідно з якою проблемній економіці доведеться знову проводити "стрижку" за своїми бондами.
Тепер від "трійки" чекають підтвердження або, що менш імовірно, спростування чуток про "непрацездатність" грецької економіки. Ревізори, як очікується, можуть оголосити про необхідність нових грошових ін'єкцій.
Згідно з останніми оцінками, економіка ВВП в 2012 р. скоротиться на 7%, а не на 5%, як передбачалося спочатку. Чим менше ВВП, тим більше в відсотковому вираженні складає борг. Експерти стверджують, що в Греції нічого не було зроблено за останні чотири місяці, для того щоб вийти з поточної кризи.
Нещодавно європейське статистичне відомство Eurostat повідомило, що державний борг Греції в I кв. 2012 р. знизився на рекордні в єврозоні 33%, одначе з поправкою на зменшення ВВП цифри можуть бути переглянуті.
Пізніше на цьому тижні прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас повинен провести багатосторонні переговори, в яких візьмуть участь президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і представники "трійки". Зустріч має відбутися в Афінах і намічена на 27 липня.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас