Кіпр потребує 13 млрд дол від кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр потребує 13 млрд дол від кредиторів

Казна та Політика
788
Для порятунку Кіпру "трійка" кредиторів (Міжнародний валютний фонд (МВФ), Єврокомісія і Європейський центральний банк (ЄЦБ)) повинна буде виділити не менше 13 млрд євро, повідомило видання The Wall Street Journal.
Такі дані озвучують представники уряду Кіпру. Раніше називалася цифра 11 млрд, хоча аналітики міжнародного рейтингового агентства S&P наполягають на 15 млрд євро.
Вчора, 23 липня, представники кредиторів Кіпру прибули в Нікосію і оцінили поточний стан справ. Згідно з даними експертів "трійки", тільки уряду буде потрібно 4 млрд євро, а банкам - не менше 9 млрд євро.
У той же час експерти відзначають, що навряд чи кредитори зможуть надати необхідні кошти до жовтня місяця, що ставить Кіпр в досить складну ситуацію. Раніше уряд Кіпру, що втратив доступ на міжнародні боргові ринки через падіння дохідності 10-річних держоблігацій країни до позначки 13,65%, вже звернувся до державних корпорацій з проханням про кредитування в розмірі 500 млн євро, з яких до теперішнього часу вдалося залучити лише 101 млн євро.
Нагадаємо, в кінці червня 2012 року уряд Кіпру звернувся до партнерів по єврозоні із закликом надати фінансову допомогу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас