Німеччина не згодна з діями Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не згодна з діями Moody's

Казна та Політика
432
Уряд ФРН висловив незгоду з діями рейтингового агентства Moody's, заявивши, що Німеччина залишиться "тихою гаванню" в Європі в період фінансової кризи, повідомляє агентство Bloomberg.
Раніше повідомлялося, що Moody's змінило прогноз щодо рейтингів Німеччини на "негативний" зі "стабільного", вказавши на зростаючі ризики у зв'язку з борговою кризою в єврозоні, в результаті якої фінансова допомога може знадобитися Іспанії та Італії. Рейтинг ФРН залишається на рівні "Aaa".
У німецькому Мінфіні відзначають, що ризики, пов'язані з проблемами деяких країн єврозони, "не є новими", і Німеччина, як і раніше, перебуває "у дуже сильній економічній та фінансовій формі".
На противагу думці Moody's уряд країни наводить вердикт фінансових ринків, що дозволяють Німеччині позичати кошти під рекордно низькі ставки.
Дохідність десятирічних німецьких облігацій збільшилася у вівторок на 8 базисних пунктів - до 1,25% річних. У понеділок дохідність цих бондів опускалася до 1,127%, що є рекордним мінімумом.
"Німеччина буде захищати свій статус "тихої гавані" за рахунок сильної економічної та фінансової політики, а також продовжить з усією відповідальністю виконувати провідну роль в єврозоні, - йдеться в повідомленні міністерства фінансів країни. - Разом з нашими партнерами ми будемо робити все необхідне для якомога швидшого подолання боргової кризи".
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що Moody's фокусується на короткострокових ризиках для економіки і не бере до уваги довгострокові перспективи стабілізації.
"Єврозона вжила цілу низку заходів, які призведуть до стабілізації", - зазначив він.
Moody's також змінило на "негативний" зі "стабільного" прогноз щодо рейтингів Люксембургу та Нідерландів, зберігши за ним рейтинг "Aaa". Лише Фінляндія зберегла "стабільний" прогноз щодо рейтингу "Aaa", оскільки ця країна найбільше ізольована від проблем південних країн єврозони, а також має низький борг і орієнтовану на внутрішній ринок банківську систему, зазначили в Moody's.
Голова Єврогрупи і прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер заявив у вівторок, що економіки Німеччини, Нідерландів і Люксембургу мають "стабільні основи".
"На цьому тлі ми підтверджуємо нашу тверду відданість забезпеченню стабільності єврозони в цілому", - зазначив він.
Міністерство фінансів Нідерландів відмовилося коментувати зміну прогнозу щодо рейтингів, заявивши, що "Мінфін не коментує дії рейтингових агентств".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас