У Раді придумали "податок" на собак: готуємо 200 грн? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді придумали "податок" на собак: готуємо 200 грн?

Казна та Політика
7759
У Раді з'явився законопроект, яким пропонується зобов'язати всіх власників собак зареєструвати і чипувати своїх тварин. Така процедура коштує в середньому 200 грн.
Крім того, в разі ухвалення закону, ініціатором якого є позафракційний Руслан Зозуля, Кабмін повинен буде затвердити перелік порід, господарі яких повинні будуть пройти процедуру обов'язкового страхування відповідальності за шкоду, яку можуть завдати їхні вихованці третім особам, пишуть "Комментарии".
Законопроектом також пропонується перелік "потенційно небезпечних порід собак", куди увійшли пітбультер'єри, бультер'єри, мастіфи, ротвейлери, доги, добермани, вівчарки, шарпеї, інші породи з яскраво вираженими генетичними якостями агресії і сили, а також метиси цих порід. Господарі потенційно небезпечних порід собак в обов'язковому порядку повинні будуть пройти процедуру страхування відповідальності, а також підтвердити адаптованість тварин в умовах населеного пункту, шляхом тестування за певною програмою.
Для власника потенційно небезпечних порід собак також пропонується ще низка заборон: на вигул такої собаки неповнолітніми та особами, які не мають медвисновку про відсутність алкоголізму або психічних захворювань, на вигул без намордника в будь-якій місцевості та інше. Електронна ідентифікація тварин або чипування - собак, кішок, сільськогосподарських тварин, екзотичних тварин, птахів, риб та інших - це вживлення під шкіру тварини мікрочипа, що містить в собі унікальний індивідуальний 15-тизначний номер, який залишається з нею протягом всього її життя.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас