Експерти: Нацбанк почав девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Нацбанк почав девальвацію гривні

Валюта
8197
Національний банк пішов на плавну девальвацію гривні. Про це йдеться в прогнозі Ukrainian Economic Trends Forecast компанії Da Vinci AG на третій квартал 2012 р, передає РБК-Україна.
Курсова динаміка в першому і другому кварталі 2012 р. свідчить про те, що НБУ, здійснюючи кроки з м'якої девальвації національної валюти, уникає різких курсових стрибків, кажуть аналітики.
Ще недавно Центробанк попереджав експертне співтовариство про небажаність девальвації гривні і заперечував таку можливість. Проте згодом голова НБУ Сергій Арбузов допустив такий сценарій, відзначивши, що головним ризиком є скорочення експорту і різке зростання імпорту.
Аналітики вважають, що заходи, що вживаються регулятором в останній рік зі стримування негативних трендів, так і не знайшли адекватної підтримки в уряду у вигляді стимулів щодо поліпшення ділового клімату та зниження енергетичної залежності України. У зв'язку з цим фактично були втрачені можливості щодо стабілізації економіки і відновлення економічного зростання, йдеться у звіті.
Аналітики відзначають, що в III кварталі 2012 року продовжиться незначне здешевлення національної валюти, що матиме позитивний ефект для експортерів. Максимальним орієнтиром в даній ситуації є позначка 8,15 грн. до кінця року, одначе подолання психологічної позначки 9 грн. неминуче.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас