Греція може збанкрутувати вже у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція може збанкрутувати вже у вересні

Казна та Політика
2692
Терпіння Міжнародного валютного фонду щодо Греції вичерпується: високопоставлені представники фонду проінформували керівництво Євросоюзу про те, що МВФ має намір відмовитися від надання Греції подальшої фінансової допомоги. Це означає, що Греція може збанкрутувати вже в вересні. У серпні її останній раз може врятувати Європейський центробанк (ЄЦБ).
В даний час "трійка", що складається з Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ, перевіряє, якою мірою уряд в Афінах виконує взяті на себе зобов'язання у сфері проведення реформ. Проте вже очевидно, що Греція не зможе, як обіцяла, знизити держборг до 2020 року до 120% від обсягу внутрішнього валового продукту (ВВП).
Якщо Греції буде надана відстрочка, то, за оцінками "трійки", їй доведеться виділити додаткову допомогу в розмірі від 10 до 50 млрд євро. Багато країн єврозони, проте, вже не готові платити за грецькі борги. Нідерланди та Фінляндія прямо заявили, що вони будуть допомагати Афінам лише в тому випадку, якщо в порятунку Греції братиме участь і МВФ.
Тим часом країни єврозони дійшли до висновку, що вихід Греції з валютного союзу не призведе до краху євро. У спробі запобігти подальшому розповзанню кризи лідери держав єврозони мають намір відстрочити запуск постійного європейського стабфонду (Європейський стабілізаційний механізм - ESM). У будь-якому випадку ESM не зможе почати роботу до того, як рішення про його законність підтвердить Федеральний конституційний суд ФРН, а це має статися 12 вересня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас