Греція розблокувала частину кредитів від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розблокувала частину кредитів від ЄС

Казна та Політика
302
Уряд Греції розблокував 1,4 млрд євро у вигляді кредитів грецьким компаніям з боку Європейського інвестиційного банку, повідомило міністерство фінансів країни.
Державна кредитна установа ЄС до 2015 року виділить малому та середньому бізнесу Греції кредити на 1,4 мільярда євро, з них 600 мільйонів євро будуть отримані до січня 2013 року, повідомили міністр фінансів Янніс Стурнарас і міністр розвитку Костіс Хадзідакіс після зустрічі з головою банку Вернером Хойером в Афінах. Сторони оголосили, що зуміли вирішити низку технічних питань, які не давали реалізувати угоду про кредити, досягнуту ще в березні поточного року.
За словами Хадзідакіса, кредити допоможуть будівництву доріг і залученню інвестицій в країну. Також, як очікується, допомога банку дозволить дещо пом'якшити відсутність ліквідності, з якою зіткнулися в кризу практично всі грецькі компанії.
Нагадаємо, Афіни повинні забезпечити зниження бюджетного дефіциту в цьому році до 6,7% ВВП, перш ніж вони зможуть попросити у міжнародного співтовариства нові поступки, відзначає FT. Ситуація ускладнюється тим, що згідно з прогнозами, скорочення ВВП Греції в 2012 році може перевищити 7%.
Раніше зазначалося, що розмови про вихід Греції з єврозони стихли. Одначе до фатальної межі ця країна близька як ніколи. Питання тепер в тому, чи вистачить європейцям політичної волі перекрити їй фінансування.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас