Іспанські банки нададуть Єврокомісії проекти рекапіталізації до 1 жовтня 2012 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанські банки нададуть Єврокомісії проекти рекапіталізації до 1 жовтня 2012 р

Казна та Політика
159
Іспанські банки будуть зобов'язані надати Єврокомісії плани щодо рекапіталізації до 1 жовтня 2012 р. Як передає Associated Press, ця вимога міститься в меморандумі про взаєморозуміння, яке готується до підписання владою Іспанії і представниками ЄК. Документ містить основні умови надання банкам країни допомоги від країн єврозони, загальний розмір якої, як очікується, складе до 100 млрд євро. Документ буде підписаний сторонами 23 липня ц.р.
Нагадаємо, вчора Єврогрупа (міністри фінансів країн зони євро) схвалила угоду про взаєморозуміння з Іспанією, згідно з якою країна отримає до 100 млрд євро на рекапіталізацію банківської системи.
Документація, що надається банками, повинна буде містити дані про способи та джерела отримання коштів, у тому числі дані про можливі приватні інвестиції. Плани, як передбачається в меморандумі, повинні бути схвалені Єврокомісією в листопаді ц.р.
Нагадаємо, 21 червня 2012 року були опубліковані перші підсумки аудиту іспанського банківського сектора, складені аудиторськими компаніями Rolan Berger та Oliver Wyman, згідно з якими, для відновлення банківської системи Іспанії може знадобитися від 51 млрд євро до 62 млрд євро. За даними аудиту, трьом найбільшим іспанським банкам - Banco Santander, BBVA і Caixabank - не знадобиться вливання додаткового капіталу навіть за найгіршого сценарію.
Рекапіталізація необхідна невеликій групі банків, проблеми яких іспанський уряд вже почав вирішувати шляхом націоналізації. На даний момент націоналізовані чотири банки - Bankia, CatalunyaCaixa, NovaGalicia і Banco de Valencia. При цьому Bankia, четвертий за обсягом активів банк Іспанії, вже попросив фінансову допомогу в розмірі 19 млрд євро.
Точні дані про потреби іспанського банківського сектора стануть відомі лише за підсумками другого аудиту. Результати другого дослідження, які будуть оприлюднені у вересні 2012 р., будуть відбивати більш повну картину, так як в рамках аудиту, проведеного Deloitte, Ernst and Young, PriceWaterhouse Coopers і KPMG, буде протестовано 90% банківського сектора країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас