Кабмін виділив українській діаспорі 13 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив українській діаспорі 13 мільйонів доларів

Казна та Політика
372
Уряд ухвалив постанову "Про затвердження Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року", згідно з якою Україна надасть фінансову допомогу українській діаспорі. Про це повідомили в Кабміні.
Для урядів сусідніх з Україною держав підтримка співвітчизників за кордоном є важливою складовою національної безпеки, одним з безумовних пріоритетів їх як зовнішньої, так і внутрішньої політики.
Зокрема, в Російській Федерації на ці цілі передбачається щорічне фінансування в обсязі приблизно 340 мільйонів доларів США, в Латвійській Республіці - 25 мільйонів, в Угорщині - близько 150 мільйонів, в Республіці Польща - понад 7 мільйонів, у Словацькій Республіці - більше мільйона. Румунія тільки на підтримку ЗМІ в Молдові щорічно виділяє понад 600 тисяч доларів США.
Загальні обсяги фінансування зазначеної програми з Державного бюджету України на весь її період (4 роки) складуть 103 мільйони 908 тисяч гривень, тобто близько 13 мільйонів доларів США.
"Схвалення даної постанови є практичною реалізацією доручень керівництва держави, що забезпечить системність і послідовність державної політики, спрямованої на збереження етнічної та національно-культурної самобутності закордонних українців, сприятиме створенню належних умов для поглиблення співпраці з ними на тривалу перспективу, більш повному задоволенню їх культурних, культурно-освітніх, інформаційних та інших потреб, а також розвитку всебічних відносин нашої держави з країнами проживання закордонних українців", - упевнені в Кабміні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас