Резерви Росії скоротились на шість мільярдів доларів за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резерви Росії скоротились на шість мільярдів доларів за тиждень

Казна та Політика
1198
Міжнародні резерви Росії на 13 липня 2012 року склали 505,3 мільярда доларів, скоротившись за тиждень на 6,1 мільярда доларів. На 6 липня вони становили 511,4 мільярда. Про це повідомляється в матеріалах Центрального банку РФ.
Як зазначає РИА Новости, основними причинами скорочення резервів стали ослаблення курсу євро до долара і зниження цін на золото. За оцінками аналітиків, які наводить агентство, через падіння курсу європейської валюти міжнародні резерви скоротилися на 4,6 мільярда доларів, через уцінку золота - на 1,5 мільярда.
Таким чином, міжнародні резерви Росії зменшилися в основному через їх переоцінку в доларовому еквіваленті. Часто причиною скорочення резервів є продаж валюти з них, але протягом останнього тижня цього не відбувалося.
В міжнародні резерви входять високоліквідні активи, в тому числі дорогоцінні метали та іноземна валюта. Управління резервами здійснює ЦБ.
Протягом перших п'яти місяців 2012 року резерви Росії поступово зростали, що було викликано високими цінами на нафту на світових ринках та стабільним курсом рубля. За травень, після падіння вартості енергоресурсів і зниження курсу рубля, міжнародні резерви скоротилися на 14 мільярдів доларів за місяць. Зменшення обсягу міжнародних резервів було пов'язано з валютними інтервенціями, які проводив ЦБ.
Міжнародні резерви Росії досягли максимальної позначки - майже 600 мільярдів доларів - влітку 2008 року. Більше 200 мільярдів доларів з резервів ЦБ був змушений витратити на боротьбу з наслідками фінансово-економічної кризи, у тому числі на плавну девальвацію рубля.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас