В Азарова відмовились від безподаткового ввезення нафти в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азарова відмовились від безподаткового ввезення нафти в Україну

Енергетика
525
Уряд відмовився від рішення щодо скасування податку на додану вартість (ПДВ) при ввезенні в Україну нафти для її переробки на вітчизняних НПЗ, повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.
"Там є зауваження Мінфіну і Мінекономіки, і ми вирішили, так як вони нас не підтримують, зняти це питання", - зазначив він.
Заступник міністра уточнив, що мова йшла про протокольне рішення уряду від 21 березня поточного року, яке передбачало внесення змін до Податкового кодексу України в частині оподаткування за нульовою ставкою ПДВ операцій з ввезення 1 мільйона тонн сирої нафти для НАК "Нафтогаз України".
Як повідомлялося, українська влада шукає шляхи підтримки української нафтопереробної галузі. Міненерговугілля як такі заходи пропонує звільнення від ПДВ імпортної нафти, введення загороджувальних мит на імпортні нафтопродукти і квотування імпорту.
У поточному році переробку нафтової сировини здійснюють лише два з п'яти діючих НПЗ країни (Лисичанський і Кременчуцький), а також Шебелинський ГПЗ. При цьому Лисичанський НПЗ в березні зупинився на ремонт з можливістю подальшої консервації підприємства.
НПЗ і ГПЗ України в січні-червні 2012 року знизили переробку нафтової сировини на 41,6% (на 1 мільйон 899,3 тисячі тонн), у порівнянні з першим півріччям 2011 року - до 2 мільйонів 667,1 тисячі тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас