Аргентинський песо впав на 10 відсотків за один день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентинський песо впав на 10 відсотків за один день

Валюта
1031
Аргентинський песо подешевшав відносно долара на 10 відсотків за один день "торгів" на чорному ринку, повідомляє Dow Jones Newswires. Одночасно різко збільшилася і різниця між офіційним і неофіційним курсами, яка зараз становить майже 45 відсотків.
У той час як на чорному ринку обмінюють долар на 6,6 песо, в банках це можна зробити за 4,55 песо. Проте зараз аргентинці не можуть просто так отримати долари, оскільки за новим розпорядженням уряду повинні вказувати мету обміну.
Крім того, щодня дозволяється обмінювати не більше 100 доларів. Така ситуація практично виключає для багатьох можливість оплатити відпочинок за кордоном.
Аргентина ввела наджорсткі обмеження на обмін валюти, борючись з масовим відтоком капіталу з країни. В минулому році витік склав 21 мільярд доларів, що становить близько 5 відсотків від обсягу ВВП країни.
Цікаво, що обмеження призвели до різкого зростання популярності та зниження дохідності аргентинських державних облігацій, номінованих у доларах. Для багатьох громадян купівля цих паперів стала чи не єдиним способом розмістити свої кошти в іноземній валюті.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас