Оренда житла восени подорожчає на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда житла восени подорожчає на 10%

Нерухомість
3627
Правда, вартість оренди в Києві змінюється жвавіше, ніж ціна продажу квартир. Приміром, за даними компанії SV Development, за перше півріччя вона в середньому піднялася майже на 12%. Незважаючи на це, квартири орендують все охочіше.
За даними агентства нерухомості SV Realty, у першому півріччі 2012-го в столиці зняли 7693 квартири. А це на 2050 квартир більше, ніж за такий же час торік. Експерти прогнозують, що до кінця року ця тенденція збережеться. Тобто оренда дорожчатиме, а попит на неї зростатиме.
"Вартість оренди буде збільшуватися разом з подорожчанням комунальних послуг, - прогнозує експерт консалтингової компанії MPP Consulting Павло Мельник. - Восени її ціна може вирости на 10%. Звичайно, якщо гривня буде падати, оренда подорожчає ще більше, адже ціни оренди встановлюються у гривні. Наприклад, якщо гривня просяде на 20%, то оренда подорожчає не менш ніж на 10%. Але поки сильного зниження курсу гривні не очікується".
Зростання цін на компослуги чекає і президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. Він також вважає, що восени оренда квартири в столиці через це може подорожчати на 10%. А заступник директора рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг" Віталій Шапран переконаний, що розмір підвищення орендної плати буде залежати від економічної ситуації в країні. Але якщо вона залишиться на нинішньому рівні (що найбільш імовірно), оренда подорожчає не більш ніж на 10%.
Ріелтори також чекають подорожчання оренди в економсегменті - в середньому на 10%. На думку президента Союзу фахівців з нерухомого майна України Олександра Рубанова, причиною цьому стане сезонний попит - охочих зняти таке житло в серпні-вересні буде більше (приїдуть студенти та учасники передвиборних кампаній з регіонів), а пропозицій, адекватних за ціною і якістю, буде не так вже й багато. До того ж вартість житла сильно не знизиться, і більшість людей, як і раніше, будуть змушені орендувати квартиру, а не купувати її.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас