Українцям доведеться більше платити за миючі засоби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям доведеться більше платити за миючі засоби

1445
МінЖКГ виступило з пропозицією поступово заборонити масове використання на території України миючих засобів, що містять фосфати. Дана побутова хімія значно дешевша від безфосфатної продукції, повідомляє Укрінформ.
"Фосфати - один з найбільш агресивних забруднювачів води і поверхневих вододжерел, їх сполуки погано розкладаються в природі, завдають їй великої шкоди. Шкодять вони і людині, з часом приводячи до різних захворювань", - пояснив виконуючий обов'язки міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.
При цьому він додав, що більшість вітчизняних очисних споруд не розрахована на очищення стоків від вмісту фосфатів, в першу чергу, тому, що на момент їх проектування подібних технологій і миючих засобів просто не існувало.
Як відомо, вміст фосфатних сполук в миючих засобах заборонений у багатьох країнах вже понад 10 років. В даний час у Німеччині, Італії, Австрії, Норвегії, Швейцарії та Нідерландах перуть тільки порошками без фосфатів. У Японії вже до 1986 року в пральних порошках фосфатів не було взагалі. У США такі заборони охоплюють понад третину всіх штатів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас