Путін: Через Україну російські металурги втрачають гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Через Україну російські металурги втрачають гроші

2532
Російські металургійні компанії щорічно втрачають $1,5-2 млрд через загороджувальні заходи з боку інших країн, у тому числі України.
Про це повідомив президент РФ Володимир Путін. "У різних країнах щодо російської металопродукції діє понад 20 обмежувальних заходів", - сказав Путін на нараді з розвитку чорної металургії в Магнітогорську, додавши, що, в тому числі, ці заходи діють в США, країнах ЄС, Мексиці, Туреччині, Індонезії, Китаї, Таїланді і, на жаль, в Україні.
"Через це наші компанії щорічно втрачають від $1,5 до 2 млрд. Щоб змінити ситуацію, необхідно активніше використовувати потенціал СОТ, повноцінним членом якої Росія практично вже стала", - зазначив голова держави.
На думку Путіна, російські металургійні компанії повинні забезпечити конкурентоспроможність продукції на зовнішньому ринку, насамперед, за рахунок високої якості та широкої номенклатури продукції, ефективної логістики, чіткого дотримання термінів та обсягів постачання, дисципліни поставок.
"Хочу ще раз повторити, міжнародна конкуренція гранично жорстка, ви про це добре знаєте, але переважна кількість російських металургійних компаній - глобальні гравці, і не тільки повинні приймати правила гри на цьому ринку, але, я сподіваюся, що ви будете все більше і більше впливати на формування цих правил", - сказав Путін, додавши, що, природно, потрібно долати існуючі бар'єри.
Нагадаємо, Росія є одним зі світових лідерів з виробництва сталі.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас