У Нідерландах запропонували штрафувати синоптиків за неправдиві прогнози погоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах запропонували штрафувати синоптиків за неправдиві прогнози погоди

297
Працівники місцевих адміністрацій в Нідерландах закликають до того, щоб штрафувати тих метеорологів, чиї прогнози неточні.
Ця пропозиція надійшла від лібералів у Хук-ван-Холланді, які заявили про те, що "погані" прогнози псують приморську торгівлю. Потім пішли скарги, що помилкові прогнози в Нідерландах і Бельгії загрожують заходам на відкритому повітрі, тому що відвідувачі відмовляються від своїх планів.
Голова голландської асоціації із залучення туристів Recron Джоіп Топіссен сказав про те, що "некоректні" прогнози призводять до "значних втрат" для туризму, повідомляє euromag.ru з посиланням на The Daily Telegraph.
"Минулого тижня була дійсно гарна погода, але прогнози говорили про зливи та грози, так що люди залишилися по домівках", - відзначає він.
"Сильні дощі над Хілверсумом не означають, що вони пройдуть над іншою частиною країни", - відповіли йому в Комерційному бюро погоди KNMI (їх прогнози активно використовуються на голландському ТБ).
Минулого тижня керівництво з туризму в Бельгії закликало до "менш песимістичних прогнозів", і попросило метеорологів приділити стільки ж уваги сонцю, скільки зараз вони приділяють дощу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас