СОТ звинуватила Китай у монополізації платіжних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ звинуватила Китай у монополізації платіжних систем

558
Світова організація торгівлі (СОТ) у своєму рішенні за позовом США до Китаю заявила, що Пекін порушив угоду про торгівлю послугами та проводить політику дискримінації щодо світових платіжних систем.
У доповіді визнається правота Вашингтона в більшості питань, які були підняті у 2010 році Торговим представництвом США, про відповідність дій китайської влади Генеральній угоді про торгівлю послугами (GATS) щодо однієї з найбільших світових платіжних систем Visa. Дискримінація, на думку США, полягає в тому, що всі платіжні картки, видані на території Китаю, змушені працювати винятково з UnionPay і ставити її логотип. Крім того, всі платіжні термінали зобов'язані приймати платежі за цією системою.
Саме в цих фактах СОТ побачила факт дискримінації Китаєм інших електронних систем платежів і порушення Пекіном GATS, яку підписують усі країни-члени організації, в тому числі, КНР. Система UnionPay була визнана частковим монополістом.
В Управлінні представника США на торгових переговорах агентству Reuters заявили, що "СОТ оголосила про правоту Вашингтона в суперечці з Пекіном про електронні платежі на території Китаю. Тім Рейф, головний консультант торгового представництва США, у своїй заяві стверджує: "Я радий повідомити, що США здобули перемогу в суперечці з Китаєм щодо системи електронних платежів картками оплати".
Міністерство торгівлі Китаю заявило, що підтримує деякі рішення доповіді, але воно не згідне з тим, що СОТ, не вдаючись в подробиці, прирівнює систему електронних платежів до "всіх систем платежів і переказу коштів".
У вересні 2010 року США звернулися до СОТ з проханням розглянути дії Китаю, який з 2009 року блокував всі нові проекти однієї з найбільших світових платіжних систем Visa через її конфлікт з UnionPay. Американська сторона фактично звинувачувала UnionPay в монополізмі за рахунок іноземних постачальників послуг (таких як Visa, Mastercard та American Express).
Система UnionPay, що з'явилася у 2002 році і працює під контролем китайського центробанку, є єдиною загальнонаціональною компанією Китаю, яка обслуговує платежі за кредитними картками.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас