Ціни на нафту змінюються різноспрямовано на новинах з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту змінюються різноспрямовано на новинах з Китаю

Енергетика
453
Світові ціни на нафту в понеділок демонструють змішану динаміку на тлі новин про уповільнення зростання економіки Китаю і надій на його підтримку з боку влади країни, свідчать дані бірж.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.16 мск знизилася на 0,21 долара, або на 0,24%, - до 86,89 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,22 долара, або на 0,21%, - до 102,62 долара за барель.
Учасників торгів продовжує турбувати економічне становище Китаю. Згідно з даними державного статистичного управління КНР, темпи зростання ВВП Китаю в другому кварталі 2012 року знизилися до найнижчого за останні три роки показника 7,6%. Дані трохи розійшлися з прогнозами аналітиків, які вважали, що ВВП Китаю в другому кварталі не перевищить 8%.
У той же час прем'єр Держради Китаю Вень Цзябао визнав, що складнощі в економіці можуть зберігатися протягом деякого часу, і висловив намір розширити заходи з підтримки економічного зростання країни.
"Невелике зниження цін на нафту не дивує в контексті не надто хороших економічних перспектив в Китаї", - наводить агентство Bloomberg думку консультанта щодо ринку енергоресурсів сингапурського Purvin & Gertz Віктора Шума (Victor Shum).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас