Великобританія знову ускладнює правила видачі віз для студентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія знову ускладнює правила видачі віз для студентів

388
Влада Великобританії ускладнює правила видачі віз іноземним абітурієнтам. Тепер всі кандидати на візу зобов'язані будуть проходити співбесіду в посольстві. Статистика показує, що більше 30% співбесіду провалюють.
Міністр у справах імміграції британського уряду Деміан Грін оголосив про нове посилення в правилах видачі студентських віз. З 30 липня всі іноземці з країн - не членів ЄС, які хочуть вчитися в Об’єднаному Королівстві, повинні будуть пройти співбесіду в посольстві.
Як пише Guardian, на інтерв'ю майбутні студенти повинні будуть довести, що вони дійсно володіють англійською мовою в тій мірі, яка дозволить їм вчитися в британському вузі. Крім того, студента будуть більш детально розпитувати про те, які плани у нього після навчання в Британії, цікавитися його фінансовою ситуацією.
Новий захід, на думку чиновників, покликаний скоротити потік в країну псевдостудентів, які використовують різні освітні програми тільки для того, щоб в'їхати в країну. За словами Деміана Гріна, відмову у візі отримають ті, хто викличе підозру в міграційних (а не навчальних) намірах, а також ті, хто надасть в посольство недостовірні дані або просто не з'явиться на співбесіду.
Але навіть якщо кандидат і отримає візу в посольстві, це ще зовсім не означає, що всі проблеми закінчилися. Чиновники мають намір значно розширити права прикордонників, які за наявності підозр отримають можливість відмовляти у праві в'їзду кандидатам прямо на кордоні.
Тестовий період впровадження нових правил показав, що відмову у візі отримують близько 30% кандидатів. З моменту введення нових правил, 30 липня, очікується, що до кінця року пройде від 10 тисяч до 14 тисяч співбесід. Враховуючи статистику, приблизно 5 тисяч кандидатів отримають відмову.
Це вже далеко не перше ускладнення для тих, хто хоче навчатися в Британії, яке вводить уряд консерваторів, що прийшов до влади в травні 2010 року. Однією з передвиборних обіцянок прем'єра Девіда Кемерона було скоротити міграцію з сотень тисяч до декількох десятків тисяч осіб на рік.
Після цього в Об’єднаному Королівстві були введені ліміти на деякі категорії віз, що викликало критику з боку представників вузів. Вони попередили владу, що подібні заходи можуть привести до зниження популярності британської освіти, але ж іноземці приносять університетам та державній скарбниці величезні гроші.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас